Remarketing Google Analytics segítségével

Szerző: Dátum: aug 3, 2012 Kategória: Google Analytics

Múlt héten érkezett a bejelentés, hogy hamarosan egyszerűsödik a remarketing listák kezelése AdWordsben azoknak, akik (ajánlott módon) a Google Analytics szolgáltatásait is igénybe veszik a hirdetett oldalon és megfelelően össze van kapcsolva a két fiók. Nézzük meg, pontosan mit is jelent ez, milyen módosítások szükségesek a weboldalon és milyen lehetőségeket rejt ez a régi-új célzás. […]

Különbségek AdWords és Analytics adatok között: miért is?

Szerző: Dátum: jan 7, 2011 Kategória: Google AdWords, Google Analytics

Visszatérő kérdés több helyen, hogy amikor összevetjük az AdWords és az Analytics adatait, eltérő eredményeket látunk, ami miatt nem tudjuk, kinek is higgyünk hirtelen. Nézzünk meg néhány magyarázatot az ilyen “anomáliákra”.

Bing szerepeltetése az Analytics kereső forgalomban

Szerző: Dátum: jún 9, 2009 Kategória: Google Analytics

Nemrégiben indult el a Microsoft új keresője. A Google Analytics rendszerében jelenleg még nem a keresők felöli forgalomban nézhetjük meg a Bing-ből érkező forgalmat, hanem a hivatozó webhelyek jelentésben. Ennek javításához nyújt segítséget a Google Analytics blog új bejegyzése.

Google Analytics: kampányok mérése – 3. rész

Szerző: Dátum: Már 4, 2009 Kategória: Google Analytics

Miután áttekintettük a kampányok mérésének öt dimenzióját, valamint megtanultuk, hogyan alkalmazhatjuk ezt a mérést online kampányainkban, nézzük meg most azt, hogy egy PHP programozásban jártas kolléga miként automatizálhatja egy kicsit ezt a folyamatot. Ebben a részben egy hírlevél kiküldési folyamatába illesztünk be némi programkódot, de egy kis kreativitással és utómunkával szinte bármilyen helyzetben alkalmazható kódot […]

Google Analytics: kampányok mérése – 2. rész

Szerző: Dátum: feb 24, 2009 Kategória: Google Analytics

Az előző részben részletesen megismerkedünk a mérések úgy nevezett öt dimenziójával. Az elméletet most átültetjük a gyakorlatba azzal, hogy megnézzük, miként tudjuk weboldalaink, hírleveleink teljesítményét mérni Google Analyticssel.