Konverzióoptimalizálás: alapfogalmak 2.

Szerző: Dátum: nov 7, 2011 Kategória: Google AdWords

Legutóbb megnéztünk néhány konverziókkal kapcsolatos alapfogalmat, most szeretnék körbejárni két további témakört. Nézzük meg, egyáltalán mit is takarhat a konverzióoptimalizálás fogalma, illetve felveszünk szótárunkba egy újabb három betűs mozaik szót: CPA.

Konverzióoptimalizálás: alapfogalmak 1.

Szerző: Dátum: okt 26, 2011 Kategória: Google AdWords

A célok meghatározása alapvető fontosságú, amikor egy weboldalt üzemeltetünk és még inkább, ha ezt a weboldalt hirdetésekkel próbáljuk ismertebbé tenni, növelni forgalmát és az általa termelt bevételt. A konverziók segítségével egy olyan mérőszámot vezethetünk be kampányaink során, amivel számolni tudjuk, hányan teljesítették a kitűzött célt vagy célokat. Ezen keresztül pedig már kalkulálhatóvá válik egy még […]

Display kampányoptimalizáló és tartalmi célzó eszköz

Szerző: Dátum: okt 12, 2010 Kategória: Google AdWords

Két új eszközt jelentett be az angol AdWords blog, mindkettő a hatékonyabb Display kampányok kezelését és optimalizálását hivatott elősegíteni. A Display kampányoptimalizáló és a (végső fordításban talán majd jobban hangzó) kontextus szerinti célzó eszköz jelenleg még csak néhány hirdető számára érhető el, de remélhetőleg hamarosan mindannyian elkezdhetünk megismerkedni vele.

Intelligens CPC – más úton a konverzió optimalizálás felé

Szerző: Dátum: aug 17, 2010 Kategória: Google AdWords

Új ajánlattételi lehetőség jelent meg az AdWords felületén, amellyel automatizáltabban tehetjük meg az egy kattintásra vonatkozó ajánlatunkat (CPC – Cost Per Click) az általunk használt kulcsszavakra. Az ún. Intelligens CPC ajánlattétel sok tekintetben emlékeztet a konverzió optimalizálóra, azonban annál lazább kritériumokkal dolgozik, és más szemszögből közelíti meg a megtérülés (ROI) optimalizálását, finomhangolását.

Konverzióoptimalizáló már 15 konverziótól

Szerző: Dátum: Júl 23, 2009 Kategória: Google AdWords

Tovább lazítottak a konverzióoptimalizáló használatának feltételein az AdWords rendszerében. Mostantól elég 15 konverzió egy kampányon belül ahhoz, hogy a rendszer átvegye az ajánlattétel optimalizálását.