Google AdWords: hasznos linkek

Szerző: Dátum: feb 1, 2009 Kategória: Google AdWords

Ahogy azt már korábban írtam, nem vagyok minősített szakértő. Ismerkedek a rendszerrel és a lehetőségekkel és ezt osztom meg az Olvasóval, aki valószínűleg hozzám hasonlóan most kezdte el tanulmányozni az AdWords rendszerét.

Biztos nem mondok újat, ha azt mondom, hogy ha problémánk adódik, akkor csekély a valószínűsége annak, hogy nincs még egy olyan ember a Földön internet közelben, aki ne találkozott volna már hasonló problémával. Ez miatt Google bizony a barátunk, így kitartó keresgéléssel hamar össze lehet szedni sok érdekes, értékes és hasznos információt. Néhány ilyen hasznos link az AdWordssel kapcsolatban.

Google Magyarország YouTube csatorna

Ha már megismerkedtünk olyan szinten a rendszert, hogy tudjuk, hova kell navigálni egy-egy feladat elvégzéséhez, praktikus tanácsokkal szolgál a Google Magyarország által fenntartott YouTube csatorna, ahol több Google AdWords videót is találhatunk:

http://www.youtube.com/user/magyargoogle

Az eddig feltöltött négy videóból számomra eddig az Eredményes hirdetésszövegek című prezentáció tetszett a leginkább. Igazából egyik se találja fel újra a kereket, de minden videóból kinyerhető néhány új információ, tanács, ami beépíthetünk saját tudástárunkba.

Magyar AdWords blog

Nemrég indult a hivatalos magyar AdWords blog. Egyelőre még nem mondanám alapvető információ forrásnak, de napról napra jobb.

http://adwords-hu.blogspot.com/

Jelenleg főként kezdőknek tesznek fel bejegyzéseket, így számunkra is hasznos lehet legalább az RSS csatornára odafigyelni hetente legalább egyszer.

Angol AdWords blog

Ide csak azok menjenek, akik szeretik a mélyvizet. 2005. májusa óta elég sok információ összegyűlt, szerintem mostanra mindenki találhat az oldalon neki tetsző bejegyzést az egyszerű tippektől az aprólékos bütykölésig.

http://adwords.blogspot.com/

A hatalmas információ mennyiség miatt még nem vettem elő mélységében az oldalt, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan átrágom magam a fontosabb bejegyzéseken.

Személyes blogok

Néhány jófej AdWords szaki személyes blogjában hagy nyomot maga után, sokszor felfedve néhány érdekes trükköt, tapasztalatot. Leginkább tőlük tanulhatunk, hiszek ők már benne vannak a jóban elég rég óta, így a leginkább gyakorlati és nem inkább általános tanácsokkal szolgálhatnak. A listát bővítem, ahogy újabb érdekes blogkat találok, egyelőre kettő, amit kiemelnék:

Szóljon hozzá!