Geiger Tamás vagyok, végzettségem szerint műszaki informatikus mérnök.

Tanulmányaim

Szakközépiskolai tanulmányaimat az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium villamos szakán végeztem. Az ötödik, szakmai év végén, 2001-ben műszaki számítástechnikai technikus végzettséget szereztem jó elméleti és jeles gyakorlati jeggyel.

A szakközépiskola után a Budapesti Műszaki Fősikola Neumann János Műszaki Informatikai Fősikolai Karán folytattam. Itt 6 félévnyi tanulmány után diplomát szereztem Műszaki Informatikus Mérnök szakon jeles minősítéssel.

Munkám, hivatásom

Korábban az OnlineFoto Kft. és a FotoMarket Kft. alkalmazásában álltam, ahol a cég ügyviteli rendszerének fejlesztésével, üzemeltetésével, valamint a cég portfóliójába tartozó weboldalak fejlesztésével, üzemeltetésével foglalkoztam. Ezen munkák során fokozatosan nyertem betekintést a marketing tevékenység mikéntjébe. Itt kezdtem el foglalkozni Google AdWords hirdetések kezelésével is.

Jelenleg egyéni vállalkozó vagyok, első sorban a JabJab Online Marketing csapatában ügyködöm, mint keresőmarketing szakértő.

Ha weboldal fejlesztésről van szó, elsősorban PHP-MySQL alapokon fejlesztek, kliens oldalon (X)HTML, CSS2 és JavaScript technológiákat alkalmazok a mindennapi munkám során. Előszeretettel használom a jQuery javascript könyvtárat, a projekthez tartozó külféle plugineket, UI komponenseket. A webfejlesztéssel kapcsolatosan XML, XSLT és JSON tapasztalatokat is szereztem, amelyeket igyekszem szakszerűen alkalmazni munkáim során.

Projektjeimben kiemelten fontos szerepet kap a w3c szabványoknak megfelelő oldalak készítése, valamint a manapság nélkülözhetetlen keresőoptimalizálás minimális, on-site szinten mindenképpen.

2009. márciusa óta foglalkozom napi szinten a Google AdWords hirdetési rendszerrel. Elsődleges célom a rendszer mélyebb megismerése, 2010-ben megszereztem az egyéni minősítést, később teljesítettem a Google Certified Partner minősítés feltételeit is. Aktív tagja vagyok a magyar nyelvű Google AdWords Súgófórumnak, ahol a felhasználóktól érkező kérdésekre nyújtunk szakszerű választ. 2011 januárja óta kiemelt közreműködő vagyok ezen a fórumon.

Ezen az oldalon első sorban PPC (Pay-Per-Click – kattintásonként fizetett) hirdetésekkel foglalkozom, valamit webanalitikával. Napjainkban a webanalízis túlmutat annak elemzésén, hogy adott napon mennyi látogató járt az oldalon és mennyi oldalletöltést generált. Üzleti döntéseket lehet a megfelelő mérés eredményeire építeni, bevételi statisztikákat, forgalmi források pénzügyi eredményességét lehet mérni.

Nyelvek

Általános iskolában kezdtem németül tanulni. Első sorban nagyszüleim révén sokat gyakoroltam gyerekkoromban ezt a nyelvet. Bár megoszlanak a vélemények, hogy sok TV nézéssel lehet-e megfelelő szókincset és nyelvtudást elsajátítani, én úgy gondolom, hogy a gyerekkoromban napi szinten nézett német és osztrák nyelvű csatornák nagyban hozzájárultak a német nyelvi ismereteim fejlesztéséhez.

Szakközépiskolában és főiskolai tanulmányaim alatt angolt tanultam, mivel a szakmámhoz ez alapvető és nélkülözhetetlen nyelv. A főiskola utolsó évében szereztem nemzetközi Pitman nyelvvizsgán közép fokú minősítést.

Német nyelvből 2008 tavaszán tettem le a középfokú TELC nyelvvizsgát B2 szinten.

Nagyon szeretem az idegen nyelveket, szeretek külföldi emberekkel beszélgetni, megismerni őket és a véleményüket Magyarországról. Terveim között szerepel még az olasz nyelv elsajátítása, ha szabad időm ezt majd megengedi.

Szabadidőm

Szabadidőmben szívesen kirándulok feleségemmel és öcsémmel, valamint a barátaimmal az országban. Szeretek színházba és moziba járni, de szívesen ragadok fakanalat is, hogy valami kellemes, egyszerű, de még is ízletes ebédet vagy éppen vacsorát főzzünk a kedvesemmel közösen vagy éppen egyedül.

Szeretem magam megoldani a ház, lakás körüli munkákat: ha kell falat festek, zárat szerelek, csapot cserélek vagy éppen ablakot szigetelek, egyszóval minden olyan munkát szívesen megcsinálok, amihez nem kell komolyabb szerszám armada.